Garanterat kul häng med likasinnade! FOTO FÖRETAGARNA X

Kickstarta 2019 – åk med oss till Entrepreneur Skiweek

Yasemin Bayramoglu

Publicerades: 23 november, 2018

Har du några dagar i januari obokade än – och är under 35? Bra! Då kan du göra Driva Eget sällskap till Åre för att ladda med nya kontakter, kunskap och energi.
Ge ditt 2019 en kanonstart!

Den som är lite äldre minns kanske med en gnutta sentimentalitet Club 33. Charterresorna till sol och snö för den på max 33 år.

Fin åkning …

Medlemsorganisationen Företagarna har startat sin egen Club 35, eller Företagarna X som det egentligen heter. Det är ett nätverk för unga entreprenörer under 35 år. Vilken bransch man verkar i spelar ingen roll, bara att man äger och driver ett eget företag.

En av de fasta punkterna i Företagarna X är Entrepreneur Skiweek i Åre. Några dagar fyllda av föreläsningar, workshops, nätverkande – och, förstås, skidåkning. Den 17–20 januari är det dags igen och Driva Eget är med som mediepartner under resan.
– Det är sjunde året vi kör. Tanken är att man ska kunna gå in i en bubbla tillsammans där man kan utbyta kontakter, erfarenhet och kunskap, säger Mathias Mellgren, projektledare på Företagarna X.

Varje år har man en röd tråd som löper mellan föreläsningar, workshops och intervjuer. I år handlar tråden om ledarskap och personlig utveckling.
– Vi sätter fokus på företagaren själv. Mår man inte bra själv är det svårt att bygga bolag. I år gör till exempel styrelseproffset Helena Westin comeback som föreläsare hos oss och pratar om hur man blir en framgångsrik ledare, säger Mathias.

Två av de andra föreläsarna är Driva Egets vd Gustaf Oscarson och PG Wettsjö. Gustaf pratar om hur man skapar världens bästa företag och PG om hur man kan fixa sin egen högkonjunktur.
Dagarna börjar tidigt med styrketräning och yoga före frukost, något som deltagarna efterfrågat och som nu är en självklarhet på schemat.
– Det här är en högpresterande grupp som tränar för att orka prestera både fysiskt och psykiskt, konstaterar Mathias.

… och mycket inspiration!

Under frukosten är det den traditionella morgonsoffan då tre etablerade entreprenörer intervjuas.
– Det brukar vara den mest uppskattade punkten under dagarna vid sidan av skidåkningen.
Som så ofta annars handlar det om att få ta del av andras erfarenheter. Vad kan man ta med sig i sin egen verksamhet – eller rentav avstå från?

Nätverkandet är så viktigt att en del deltagare faktiskt helt avstår från att åka skidor och stannar kvar vid brasan på Hotell Granen.
– Ja, det blir faktiskt fler och fler som gör det, säger Mathias.
Man behöver med andra ord inte var puckelproffset som parkerar i klassiska Hummeln i Åres skidsystem.

Men är det inga äldre entreprenörer som blir sura och hör av sig?
– Jo – varje år! Skrattar Mathias. Men det är så här vi valt att göra det.
Är man äldre och vill haka på får man helt enkelt se till att bli så etablerad att man blir ditbjuden som föreläsare.
– Där är det ofta många som är äldre. Det är bra med erfarenhet. Våra deltagare har förstås också erfarenheter, men kanske inte som någon som jobbat i 30 år. Mixen är bra!

Nyfiken på att se hela programmet? Läs mer och anmäl dig här.