Sommarläsning? 10 lättsmälta och inspirerande artiklar om företagande och business

Josefin Wallin

Uppdaterades: 4 juli, 2022
Publicerades: 11 juli, 2022
Foto av: Adobe Stock

Lata dagar på stranden eller en avkopplande stund i hängmattan? Här samlar vi 10 läskande artiklar om företagande som är perfekt sommarläsning. Har du ett par minuter över? Luta dig tillbaka och smutta på kaffet.

1. 542 miljardärer i Sverige – vilka är entreprenörerna på listan?

Miljardärerna blir fler och fler. Hela 542 personer är nu miljardärer i Sverige, och många av dem är entreprenörer. Här är de hetaste entreprenörerna på miljardärslistan.

Läs: 542 miljardärer i Sverige – vilka är entreprenörerna på listan?

2. Sveriges största influencers på Instagram – så här går deras bolag

Du känner igen många av namnen på Sveriges största influencers på Instagram. Bianca Ingrosso, Kenza, Therese Lindgren… Men att vara stor i sociala medier betyder inte automatiskt att man lyckas som entreprenör.

Läs: Sveriges största influencers på Instagram – så här går deras bolag

3. 25 superheta affärsidéer att starta i år

Är du redo att starta eget företag? Vi har listan med 25 affärsidéer som du kan hugga tag i direkt. Så, vad väntar du på?

Läs: 25 superheta affärsidéer att starta i år

4. Våga starta eget eller fortsätta vara anställd?

Våga säga upp sig och satsa på sin dröm – eller fortsätta vara anställd? I nya avsnittet av StartUp-resan berättar SmakShare-Stina om när hon tog det stora steget, och varför det var så svårt! Dessutom får vi veta hur livet förändrats sedan hon startade eget, och hur det egentligen gått för SmakShare under första halvåret. Se avsnittet direkt här!

Spana in: Våga starta eget eller fortsätta vara anställd?

5. 7 galna företagsidéer – doftande internet eller utpressning? Se hela listan här!

Alla affärsideér flyger inte. Dyra prenumerationer, digital återvinning och anonyma hemligheter. Här är vår lista på 7 galna företagsidéer som absolut inte fungerade. Eller?

Läs: 7 galna företagsidéer – doftande internet eller utpressning? Se hela listan här!

6. Bästa affärsidéerna 2022 – de här branscherna är stekheta

Vilka trender och branscher är hetast att starta eget i 2022? Och vilka affärsidéer är helt rätt just nu? Vi guidar dig till de hetaste branscherna och ger dig 7 affärsidéer som är helt rätt 2022.

Läs: Bästa affärsidéerna 2022 – de här branscherna är stekheta

7. Så skapar du snygga bilder till sociala medier och hemsida

Trånar du i andra företags flöden och önskar att du kunde knäppa lika snygga bilder själv? Väntan är över! Här ger vi dig tipsen som förvandlar dig från novis till mästerfotograf – på fem minuter. Så här skapar du snygga bilder till sociala medier och hemsidan.

Läs: Så skapar du snygga bilder till sociala medier och hemsida

8. Hantera pressen som företagare – Caxton Njuki (världens bästa mentor) lär oss hur

Caxton Njuki coachar SmakShare-Stina och ger dig som företagare råd för att hantera press och stress. Du lär dig också att pusha dig själv för att nå sina mål, varför lagom inte är ett alternativ och hur man ska tänka som en vinnare. Caxton är coach och utsedd till världens bästa mentor. Lyssna på de smarta tipsen direkt i nya avsnittet av StartUp-resan här.

Spana in: Hantera pressen som företagare – Caxton Njuki (världens bästa mentor) lär oss hur

9. Vilken lön ska jag ta ut som företagare? Nivåerna som ger dig bäst villkor!

Många faktorer påverkar vilken lön du kan och bör ta ut från ditt företag. Här visar vi vilka nivåer av lön som ger bäst villkor för dig som företagare.

Läs: Vilken lön ska jag ta ut som företagare? Nivåerna som ger dig bäst villkor!

10. Kända svenska entreprenörer: ”Från bokhyllan Billy till spelkungen från Värmland”

Här är namnen du känner igen (hoppas vi). Namn på svenska entreprenörer som alla varit med och satt Sverige på kartan. Vissa började utan någonting alls – men lyckades ändå skapa succé i världsklass. Allt från bröd och dynamit till bokhyllan Billy och musik. Kolla in dessa namn på kända svenska entreprenörer.

Läs: Kända svenska entreprenörer: ”Från bokhyllan Billy till spelkungen från Värmland”